Vetitë shëruese te lakrës

 

Edhe pse jo te gjithë e dine, lakra ka veçori te mrekullueshme shëruese. Ja per çfarë mund te përdoret ajo.

 

Per dhembjet reumatike:

 Lahet fleta e lakrës, i hiqen damarët, hekuroset me cilindër ose me një shishe që të rrafshohet. Kjo fletë vihet në vendin me dhembje dhe mbulohet me leckë liri,

duke e përforcuar me fashë. Kjo përsëritet tri herë në ditë

 

 

 

Për nervin shiatik:

 Fleta e lakrës zihet dhe kur është ende e nxehtë, vihet në vend me dhembje.

 

Për vena të zgjeruara:

 Dy herë në ditë vihen fletët e lakrave në plagë të shkaktuara nga venat e zgjeruara, që nga shputat deri lart.

 

Për djegie:

 

Fletët e lakrës të freskët vihen mbi vend të djegur; njësoj veprohet edhe kur plaga përgjaket, nëse keni të thatin në trup, por edhe kur pëlcet koka nga dhembja.

Për bronkit:

 Vihen 3-4 fletë lakre në gjoks dhe në shpinë, aty ku dhembjet janë më të mëdha, përforcohen me fashë dhe mbahen tërë natën./mjeksiaislame.com/