Vetëm kur jemi ngushte e permendim Zotin një!

Na ka ardhurrë një kohë shume e ligë
Dhe shume me interesë,sodë njerzit
Luten te Zoti xh.h. vetëm kure ata jan
Në ndonji sprovë të veshtire te ksaj,dynjas
 
Shumë nga njerzit e botës,sod jan të thanë
Pasë pasuris,e luksit të ksaj dynjase,dhe nuk
Mendojne asë pakë per Zotin.xh.h.që është,një
Dhe harrojnë se vdekjen e kemi,shume me ngatë
 
A,thue vllazërë të nderuarë Muslimanë,keto gjërra
A do të kenë fundë,mjaftë u bo duke kaluarë kohen
E, kotë duke mose falurë Namazin,e menduare shume
Për luksin e ksaj dynjase,sepse ktu jemi shkurte ndersa
 
Në Varr do te jemi përgjithmonë,kjo dynja është vetëm
Një sprove,ta shfrydëzojme me,Lutje,Namaz dhe Ibadet
Ta presim Musafirin ton Ramazanin,sikure e don një njeri
Muslimanë,se e kemi vetëm një here ne vjetë,e ta presim
 
Me Shamijë,e jo me Minifundë,e me Alkohole që është,
Harramë i madhë,e disa edhe me Bixhoze,e nepër diskotek
Njerzit po harrojnë se shumë e shkurtë është kjo jete ne kët
Botë,nga dheu jemi krijuare në dhe jetojme,dhe të gjithë,dhe
Kemi me o bërr,prandajë,Lutnu,e bani Namazë kurrë pa ja ndarrë…
 
Me-Rrespekte nga Dëgjuesi i Radio-Pendimit:.Sabri Vilanci:31:07:2012:R.K.S.