Uragani Irma, iPhone 8 dhe iPhone X janë termat më të kërkuar në Google në 2017-ën

Raporti vjetor i Google për kërkimin online është një prej treguesve kryesore të shoqërive tona të informacionit ditëve të sotme.

Google ofron një panoramë të përgjithshme të atyre gjërave dhe fenomeneve që kanë kapur më së shumti vëmendjen tonë gjatë një viti.

Gjigandi i internet publikoi termat dhe pyetjet më të kërkuara kur pyetja e tretë më e kërkuar në motorin e kërkimit është “Si të blej Bitcoin?”

Vlera e monedhës kriptografike më popullore në botë është rritur në mënyrë galopante nga 1,000 dollar në fillim të vitit në mbi 17,000 dollar ditët e fundit.

Në rang global termi më i kërkuar ishte “Uragani Irma,” ndjekur nga “iPhone 8” dhe “iPhone X”.

Bitcoin ishte termi i dytë më i kërkuar në kategorinë e lajmeve ndërsa në kategorinë e produkteve të teknologjisë dy vendet e para zihen nga telefonët e Apple, iPhone 8 dhe iPhone X.

Rivali i përjetshëm i Apple, Samsung, kishte të listuar në vendin e katërt vetëm Galaxy S8-ën. Në pesëshen e parë bënin pjesë edhe Nintendo Switch dhe Xbox X.

Rikthimi i telefonit legjendar të Apple, Nokia 3310, nuk kishte sesi të shkonte pa lënë gjurmë. Telefoni është produkti teknologjik i gjashtë më i kërkuar. Nokia 6 është një tjetër telefon mjaft i kërkuar.

Ja lista e termave më të kërkuar:

 1. Hurricane Irma
 2. iPhone 8
 3. iPhone X
 4. Matt Lauer
 5. Meghan Markle
 6. 13 Reasons Why
 7. Tom Petty
 8. Fidget Spinner
 9. Chester Bennington
 10. India National Cricket Team

Ja lista e produkteve teknologjike më të kërkuara:

 1. iPhone 8
 2. iPhone X
 3. Nintendo Switch
 4. Samsung Galaxy S8
 5. Xbox One X
 6. Nokia 3310
 7. Razer Phone
 8. Oppo F5
 9. OnePlus 5
 10. Nokia 6