Uji me kripë, i dëmshëm për flokët

Gjatë stinës së verës flokët dëmtohen më shumë, jo vetëm për shkak të ekspozimit ndaj diellit, por edhe për faktin se uji me kripë i bën më të dobët dhe mund të humbasin edhe shkëlqimin.

Prandaj, në det është mirë që flokët t’i mbroni me kapelë, apo në rast se nuk e shmangni dot larjen e tyre, mirë është që të mos qëndrojnë shumë orë me kripësinë e detit, sidomos flokët e lyer.

Po ashtu, kufizoni sa më shumë produktet si: shkumë, llak, xhel, sepse ato i shkatërrojnë flokët. /Zëri/