TREGIM NGA SHEJHU

Shejh Muhamed Hasani thotë:

Në njërën nga vizitat e mia në Gjermani, erdhi një motër gjermane të pranoje islamin.

I thash: e nderuar, para se të shqiptosh shehadetin-dëshminë, dëëshiroj të të pyes: cili është shkaku i pranimit të islamit nga ana yte, derisa gjendja jonë e muslimanëve nuk e gëzon askënd?

Me dha nje pergjigje shume te cuditshme, ku tha: o vëllau im! Unë pranova Islamin, sepse islami është fe e nderit.

I thash: unë e di që Islami eshte fe e nderit, por cka ke për qëllim ti me këtë ndershmëri të islamit?

Më tregoi një tregim të cuditshëm. Tha: isha në një shëtitje në Holandë dhe pashë nj grumbull shumë të madhe njerëzish në një mejdan të hapur, dëgjova zhurmë, britma dhe zëra. U afrova dhe pashë në atë grumbull që një mashkull po bënte zina me një femër në prezencen e njerëzve!!
Tha: menjëherë i telefonova një shoqes sime muslimane gjermane dhe i thash: në Islam a mund ta bëjë mashkulli një vepër të shëmtuar në këtë formë?
U përgjigj: nuk lejohet që të kryej marrëdhenie intime në prezencën e djalit apo vajzës, e si te i lejohet në prezencën e njerezve?!
Tha: mësova se vërtetë Islami është fe e nderit.

Përshtati: Valdet kamberi