Trashëgimia muslimane – sterilizimi i ujit

Dihet se uji i ndotur përmban baktere të ndryshme dhe viruse të dëmshme që shkaktojnë shumë sëmundje.

Sëmundjet që lidhen me ujin janë nga problemet më të mëdha shëndetësore në botën e sotme, andaj mekanizmat e streilizimit të ujit të pijshëm janë një fushë e rëndësishme në hulumtimin e shkencëtareve.

Është i përhapur mendimi se teknologjia e sterilizimit të ujit është hulumtim i teknologjisë moderne.

Megjithatë, në veprat e shkencëtarëve muslimanë të shkruara para një mijë vjetëve përmenden tre metodat e pastrimit të ujit – sedimentimi, filtrimi – sterilizimi.