SylPite

Për qullin nevojitet:

 
3 lit Ujë
1.5 kg miell misri shtëpije jo të ble me kese
2 gota miell normal
3 vezë dhe krip
 
 
Për lyerje:
 
30 vezë te freskëta fshati vezët i rrahim me  tel kuzhine dhe u shtojëm pak krip  
për lyerje duhet edhe vaj
 
Për ta përgatitur qullin e rrahim mir me mikser, deri sa të bohet nje qullë si i flijës.
Dhe e vëm nje renë te hollë ne tepsi, dhe ja vëm saqin për ta pjekur, ja hjekim saqin. 
E lyejëm me vezët e rrahura dhe e sëtrpikim me vaj, dhe ja vëm perseri saqin per tu pjekur vezët, kështu 
veprojëm deri sa të mushet tepsija.
Pasi mbaron duhet me prerë në katror tëvogel dhe duhet zaritur me saqin.