Speca të kuq turshi

Nevojiten:
 
Speca të kuq
Uthull 
Vaj
Krypë të trash për turshia
Sheqer
Hudra
vinobran
Konservans
 
Pergatitja:
I pastron specat mir dhe ja hjek bishtin se bashku me farat,
secilit spec brenda i qet nje lug te vogel kryp dhe nje lug sheqer dhe i rendit ne enen per turshi,gjat renditjes i qet hudra te qeruara dhe i mbulon me mbulesen e enes. Keshtu i len te qendrojn gjat gjith nates.
 
Te nesermen ia pergatit ujin:
5 litra ujë i nxen deri sa te vlon uji pastaj e hjek nga zjarri ujin dhe fillon me pergatitjen, ne ujin e vluar i qet
4 filgjana te vogel kryp
4 filgjana uthull
1 filgjan sheqer
2 filgjana vaj
1 konzervans
1 vinobran
 
I perzin mir derisa te treten perbersit dhe ia qet specave permbi,ne fund ia qet specave nje enë permbi qe te mos dalin specat mbi uj dhe i mbolon me mbulesen e enes.
Nese 5 litra uje nuk te mjaftojn ateher e fillon prap proceduren ne 5 litra uje siq e keni pergatit me heret.
 
Selam alejkum Leonora  nga Zvicrra