SJELLJA ËSHTË MORAL PARA SE TË JETË NDJENJË !

Kur të lëndon personi që për të kishe mendim të mirë një ditë prej ditëve, hesht!

Dhe mos e komento heshtjen tënde si dobësi, ngase heshtja nganjëherë është zotëria i gjuhëve.

Ti mos tento ta lëndosh atë që tentoi të lëndon!

Leje ai të vepron çfarë të donë, kurse ti kapu për heshtjen.

Dhe mos e fëlliq të mirën tënde dhe esencën e bujarisë tënde, edhe nëse ai tenton të lëndon.

Sjellja është moral para se të jetë ndjenjë!!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU