Si te ulim fryrjen e barkut me kos?

Kosi është një ushqim i mirë dhe shumë i ekuilibruar:
Fermentet probiotike  i rezistojne kriperave dhe i mbijetojne aciditetit te lëngjeve gastrike dhe temperaturave te brendshme te trupit. Ato ripordhohen me thjeshtësi derisa ekuilibrojnë floren bakteriale.
Gjithashtu kosi është nje perberes i mire i kalciumit dhe proteinave .
Dozat e kosit është e këshillueshme nga specialistet dhe është rreth 200-250 gr (2 gota). Kosi i bere ne shtëpi ka me tepër vlera  ushqyese kundrejt atij të amballazhuar.
Këshillohet të konsumohet koss larg vakteve. Për të favorizuar eficencen e bakterieve laktike, do te ishte mire ta shoqëronit me nje gote uje.
Per te kuptuar nese nje kos eshte te nje cilesie te mire, mjafton te lexoni me kujdes etiketen ushqyese:
Eshte e rendesishme data e skadences.
Te preferohet kos qe te jete me shume qeliza jetesore dhe gjalleruese.
Preferohet nje produkt probiotik
Duhet te lexoni listen e perberesve per te bere kujdes nga yndyrnat.  Perqindja varet nga tipi i qumeshtit te perdorur ose nga shtimi i panes.