Shkencëtarët pretendojnë se kanë zbuluar një hap që parandalon në tërësi Alzheimerin

Shkencëtarët kanë përmbysur me sukses sëmundjen e Alzheimerit në një mi të laboratorit të moshës së mesme- duke përdorur të njëjtën metodë si një provë klinike kryesore në

Ekipi i klinikës Cleveland pranoi se ata ishin “të tronditur” kur përpjekjet e tyre për të reduktuar pllakën amyloide në minj zhdukën tërësisht formimet e rrezikshme që dalë nga dalë dëmtojnë trurin.

Ata pretendojnë se gjetjet e tyre të kryera në një mi- tregojnë se mund të jetë e mundur për të parandaluar sëmundjen nëse kapet disa dekada më herët se zakonisht, transmeton Indeksonline.

Autori kryesor Riqiang Yan parashikon një të ardhme kur këto enzime , të njohura frenues të BACE1, mund të jenë në dispozicion si një vitaminë që të gjithë njerëzit marrin preventivisht për të shmangur sëmundjen neurodegjenerative.

Megjithatë, vetëm disa orë përpara se gazeta e Yan të ishte bouar sot, Merck njoftoi se kishte tërhequr spinën në fazën e tretë të testimit klinik në pacientët me Alzheimer të fazës së hershme dhe të mesme, pasi pas një shqyrtimi të përkohshëm ata kishin gjet më shumë rreziqe sesa përfitime.

Tashmë i vetëdijshëm për dështimin e Merck, Yan tha për Daily Mail Online se ai ende beson se BACE1 është përgjigja për parandalimin dhe trajtimin e Alzherimerit./Indeksonline/