Sherbela lufton tuberkulozin

Çaji i sherbelës është një çajrat më të preferuara për tu konsumuar si në ditët e nxehta ashtu dhe në dimër.

Por dobitë e kësaj bime nuk mbarojnë me kaq pasi ajo shërben dhe ka një rol shumë të madhe edhe ne parandalimin e sëmundjeve të shumta.
Në mjekësinë alternative ekstrakti i fituar nga gjethet e sherbelës u jep një ndihmesë të madhe të sëmurëve, që vuajnë nga tuberkulozi.
Në gjethet e bimës ndodhet një fitoncid aktiv, që lufton këtë sëmundje të rrezikshme.

Mjekët rekomandojnë pirjen e tre gotave çaji të sherbelës çdo ditë të ëmbëlsuar me mjaltë, pasi ndihmon në lehtësimin e sëmundjes.

Gjithashtu, bima sjell rezultate mjaft të mira edhe në sëmundjet, që mund të prekin mëlçinë e zezë dhe tëmthin.