278157344_532894794866995_8827560199574589740_n

SHËNDET PËR TRUPIN!

Agjërimi na mëson të punojmë për Allahun, me Allahun dhe në rrugë të Allahut, të sinqertë për Allahun dhe duke e kërkuar përkrahjen e Allahut. Megjithëkëtë, agjërimi, po ashtu, është përkujdesje dhe mbrojtje për trupin.

– Prej dobive shëndetësore të agjërimit:

E lehtëson trupin dhe e pastron nga helmet.

I ripërtërin qelizat dhe indet.

E përmirëson tretjen dhe absorbimin e ushqimit.

E forcon kuptimin dhe e hap diapazonin e të menduarit.

E mbron trupin nga trombi në venë, nga reumatizmi dhe nga problemet me zemër.

– Obligimet fetare nuk lidhen me dobitë trupore, mirëpo lejohet të përmenden kalimthi.

Dr. Muhamed Salih el-Munexhid

Nga arabishtja: Irfan JAHIU