Rtv Pendimi

MORALI I AGJËRUESIT

Pejgamberi ﷺ thotë: “Kur të agjërojë ndonjëri nga ju, le të mos flasë fjalë të ndyta dhe le të mos bërtasë. Nëse ndodh, eventualisht, që tjetri ta shajë apo ta sulmojë, atëherë le të thotë: Unë jam agjërueshëm.”

– “le të mos flasë fjalë të ndyta”; fjalë të pista dhe fjalë epshi.

– “le të mos bërtasë”; duke bërtitur dhe duke folur marrëzira.

– “Nëse ndodh, eventualisht, që tjetri ta shajë apo ta sulmojë, atëherë le të thotë: Unë jam agjërueshëm”; duke ia kujtuar vetes se është agjërueshëm, e përmban gjuhën e tij dhe, po ashtu, ia kujton kundërshtarit e, kushedi, ndoshta, largohet dhe ndalet.

Dr. Muhamed Salih el-Munexhid

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

TË NGJAJSHME

IOS
ANDROID
DONACION
DËRGO MESAZH