Ramazani muaj i bekuar

Ramazani muaj i bekuar,
muaj me i dalluar,
muaj i Kuranit,
muaj i shejtruar.
Ne muajin Ramazan,
Allahu lidh gjdo shejtan,
gjdo shejtan e ka denu,
nga sprova e tij me na shpetu.
Ramazani eshte muaj i vequar,
ne te ka zbritur Kur-ani i madheruar,
andaj Kuranin e lexojm,
qe zemrat ti qetsojm.
Ne muajin Ramazan,
ibadetet i shtojm,
me Taravi namazin,
Allahun e adhurojm.
Sa knaqesi eshte te zgjohesh ne syfyr,
te ulesh ne sofer ne driten e henes,
ta ndjesh kenaqesin e Ramazanit,
ne thellsin e zemres.
Sa i begatshem eshte Ramazani,
kur hyn koha e iftarit,
ulesh ne sofer me familje se bashku,
ben dua para iftarit ja fillon me emer t’Allahut.
Gjdo veshtirsi e ka lehtesimin,
gjdo mundim e ka  shperblimin,
dhe Allahut i takon agjerimi,
ti shperblen robet e vet per mundimin.
Allahu Xhennetin per muslimanet eka  premtu,
nga dera Rejan vetem agjeruesit kan me kalu.
Allahu Ramazanin,
me tridhjet dit e ka vequ,
ato dit i ka dallu,
dhjet te parat jane rahmet,
dhjet e mesme Zoti therret robt e vet ne makfiret,
dhjet e fundit nuk na len me ra n’Xhennem.
Muajin Ramazan,
Allahu me tridhjet dit eka caktu,
naten e Kadrit e ka dallu,
me shum se nje mij muaj e ka  vequ.
Ramazani ika gjith ketu begati,
shans per gjdo njeri te kthehet te Zoti i tij.
Allahu agjerimin na pranoft,
mundi posht mos na shkoft,
ne Xhennet na bashkofte…….Amin,Amin,Amin.
 
Eriona nga Drenica 3:40 PM
                               8/2/2012