Pulë me perime të pjekura

 • 2 karota të vogla të prera përgjysmë
 • Gjysmë kungulli veror i madhësisë mesatare i ndarë për së gjati në dysh dhe në copa 1.25 cm.
 • 2 qepë të reja të ndara në 5 cm
 • 2 lugë sheqeri vaj perimesh
 • 1 lugë sheqeri lëvore limoni të copëtuar
 • 1 thelb hudhre, e shtypur
 • 1/8 e lugës së sheqerit biber i kuq pikant
 • 1 gjysmë pule mesatare pa eshtra (afro 170 gram)
 • 1 lugë sheqeri lëng limoni
 • 1/8 lugë sheqeri fletë pergamene e terur
 • 1/8 lugë sheqeri krip
 • 1/8 lugë sheqeri biber të zi të bluar
 • fleta të freskëta pergamene (opsionale)
 1. Në një tas mesatar fut së bashku karotat,
  kungullin veror, qepët e reja, vajin, lëvoren e limonit,
  hudhrën dhe biberin e kuq pikant.
 2. Vendosi në një tepsi të madhësisë 11 x 7. Piqe,
  të pambuluar në 190°C

Kjo shujtë është për një person.