Presidenti i Ugandës ndalon Facebook-un, e akuzon se ishte “arrogant”

Presidenti i Ugandës ndalon Facebook-un, e akuzon se ishte “arrogant”

Presidenti i Ugandës, Yoweri Museveni, ndaloi platformën sociale Facebook dhe platformat e tjera të mediave sociale përderisa vendi po përgatitet të mbajë zgjedhjet presidenciale këtë javë, transmeton Anadolu Agency (AA).

Duke iu adresuar kombit në Kampala, Museveni akuzoi Facebook-un se është “arrogant”.

Disa ditë më parë, Facebook mbylli llogaritë e dy mbështetësve të presidentit Museveni, të njohur lokalisht si Bajjo dhe Full Figure, për atë që platforma sociale e quajti keqpërdorime të llogarive të tyre.

Për shkak të mbylljeve, tha Museveni, qeveria po ndëshkon Facebook-un duke e mbyllur atë më herët.

Mbyllja e llogarive të mbështetësve të tij nuk u prit mirë nga presidenti i Ugandës, veçanërisht pasi vendi dështoi në përpjekjet e saj disa javë më parë që Facebook të mbyll disa llogari që shteti i konsideronte të rrezikshme për sigurinë.

Ai kritikoi Facebook-un se është kundër qeverisë në masën e mbylljes së disa prej llogarive mbështetëse të saj dhe tha se platforma sociale nuk ka të drejtë të thotë kush është i mirë dhe kush është i keq në Uganda.

“Facebook vendosi të bllokojë qendrat e mesazheve NRM”, tha Museveni në fjalën e tij, duke iu referuar Lëvizjes së Rezistencës Kombëtare.

Ai tha se mbyllja e Facebook-ut dhe platformave të tjera të mediave sociale është për të ardhur keq, por është e pashmangshme. Megjithatë, ai i kërkoi falje njerëzve në Ugandë që preken nga mbylljet.

Uganda është planifikuar të mbajë zgjedhje nesër. Mediat sociale po ashtu u mbyllën kur vendi shkoi në qendrat e votimit në vitin 2016.