53-534253_feather-pen-and-ink-background

Poezi Islame “Një porosi”

Poezi Islame

Një porosi

Jeta është për ty
por vdes pa dëshir,
Xhenneti fitohet
me vepër të mirë.

Pyetje: ka shumë
në jetë e amshim,
këtu të mbron gjyqi
atje s‘ka lëshim.

Në këtë botë vjenë
me një porosi,
për veprat e mira
Allahu të shpërblen ty.

Çdo vepër regjistron
Një Engjull për ne,
që e mbajm tërë jetën
por kurrë nuk futet në dhe.

Nëse lexoni! Kur‘anin
do të bindeni vetë,
çdo thënje e Zotit!
është fjalë e vërtetë.!

RTV PENDIMI
26.01.2021

Autore e tekstit ✍️
Sadije Shala
Zürich