Petulla te mbushura.

Perberja; 2 vez ,1gote uji kos ,1gote qaji vaj,1luge sheqeri sode bikarbon(sode buke),krip dhe mill sa te behet nje brum i bute.
 
Mbushja; 5 veze te ziera,nje tufe qep taze prihen imet,perzihen me biber te zi dhe krip.
Nga brumi formohen toptha te vegjel dhe t-hollohen ne form ovale.Pastaj mbushen me nga nje luge nga perberja e vezeve dhe mbyllen mire me pirun ne forme te gjysem rrethit. Forgohen ne vaj te nxehet.Jane shum te shishme ju befshin mire.
Nga Imranja