PESË LLOJET E HESHTJES!!

1. Kur nuk bindesh me fjalët e një njeriu që e ke para teje, e posaçërisht nëse është më i vjetër se ti në moshë.. heshtja jote bëhet: respekt!

2. Kur të injoron një njeri që e donë dhe është i shtrenjtë tek ti, dhe ai shkon pas gjërave tjera.. heshtja jote bëhet: dhembje!

3. Kur të lëndon ndokush dhe shkon të qash në vetmi.. heshtja jote bëhet: imponim!

4. Kur e ndjen se zemra jote është bërë e dobët, nuk mundet t’i përballon dhembjes.. heshtja jote bëhet: mbytje!

5. Kur ai që është para teje flet me fjalë që plagosin.. heshtja jote bëhet: fuqi!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU