Përdorni hudhër për trajtimin e hemorroideve

Mënyra më e mirë e trajtimit të hemorroideve, është ajo me hudhër pasiqë është metoda më direkte, më e shpejtë dhe më efektive.

Para se të filloni me trajtimin e tillë të hemorroideve duhet të kuptoni se pse marrin ndezje dhe çfarë mund të bëni në lidhje më këtë.

Sipas disa studimeve, hemorroidet fitohen kur njerëzit “shtyejnë” jashtëqitjen pasiqë ashtu krijojnë presion të lartë në hemorroide dhe kjo është arsyeja pse “fryhen”.

Arsyeja pse “shtyejmë” në tualet është zënia kaps andaj hapi i parë në shërimin e hemorroideve është të lirohemi nga kapsllëku, ndërsa për këtë ekzistojnë dy hapa të thjeshtë:

Hapi i parë është të konsumoni tre lugë me fara liri në ditë që të ju ndihmojë me tretjen e ushqimit.

Hapi i dytë është të pimë të paktën pesë gota me ujë në ditë, tri në mëngjes pasiqë të zgjohemi dhe pastaj mund të pini sa të doni.

Nëse nuk i bëni këto dyja, e keni vështirë të liroheni nga hemorroidet.

Çdo natë merrni nga një thelb të qëruar hudhre dhe shtypeni në hapjen anale, aq sa të fillojë të dalë lëngu i hudhrës. Në fillim mund të keni dhembje mirëpo pas disa seancave do të ndjeni relaksim.

Para se të hani hudhër duhet të hani diç tjetër pasiqë hudhra mund të “zgjojë” stomakun tuaj nëse është i zbrazët./face-day.com