PËR NJË PATRIOTIZËM TË VËRTETË

Sa mirë do të ishte që gjithë euforinë patriotike që ne shqiptarët e kemi në suficit, ta përkthejmë në praktikë konkrete.
Nëse të jesh patriot dtth t’ia duash të mirën kombit tënd, atëherë kam një thirrje për të gjithë: TË BËHEMI SA MË PATRIOTË, duke mos bërë keq, duke mos vjedhur, gënjyer, tradhëtuar, keqpërdorur.
Të bëhemi patriotë duke shtuar intensitetin e besnikërisë, bamirësisë, solidaritetit, tolerancës, zemërgjerësisë, vetmohimit. Mu atëherë do të na ketë hije flamuri, festa, plisi, gëzimi dhe pretendimi se jemi dhe jemi.
Përndryshe, çdo gjë mbetet në nivelin e euforisë, mbetet patriotizëm i datave dhe eventeve, pa frymë dhe vlerë reale.
Suksese!

Shkruar nga hoxhë Ekrem Avdiu, përcjellë RTV Pendimi.