PËR MOTREN TIME MUSLIMANE

JI MIRËNJOHËSE NDAJ ALLAHUT,
FALËNDERO ATË,DHE KUUR MOS U ANKO
FALE NAMAZIN,DHE KUUR MOS PRITO.

JI MIRËNJOHËSE NDAJ BURRIT,GJERA QË SJAN PA TJETËR MOS KERKO.
MUNDOHU T’IA LEHTESOSH JETEN E MOS IA VESHTIRËSO

KE KUJDES,GJUHEN TENDE ME FJAL TE KOTA MOS E ANGAZHO,
COJ SALAVAT PEJGAMBERIT, CKA TË DISH NGA KUR’ANI LEXO,DHE SA MË SHUM PREJ ZOTIT FALJE KERKO

SHIHI PUNET TUA ,ME PUN TË HUAJA MOS U ANGAZHO.
NESE MUND TË BESH MIR MOS PRITO

NGA FJALET E LIGA SIKUR PREJ GJARPERIT TRISHTO.
NESE GABON DICKA,PREJ ZOTIT FALJE KERKO.

EDUKO FEMINË,DHE KËTÊ KUR MOS E HARRO.
KUR KE VËSHTIRESI,PREJ ZOTIT NDIHEM KERKO.

NESE KËTO FJALË NUK TË PELQEJNË,MË FAL DHE MOS U HIDHËRO.
NGASE I KE NGA DIKUSH QE TE MIREN TA DO.

O ZOT,TË GJITH NE GABOJMË,TI NA MESHIRO
GABIMET TONA NA I MBULO
ME TË MIRAT TUA NA BEGATO.