PËR KËTË PERSON IA VLEN TË LUFTOSH

S’ka më mirë se atëherë kur e gjen një person që:

Kur e shikon, të ndien.

Kur i ankohesh për diçka, brengën ta lehtëson.

Kur humb, të udhëzon.

Kur qan, lotët t’i fshin.

Kur e respekton, të vlerëson.

Kur je larg tij, përmallohet për ty.

Dhe kur je nevojtar për të, e gjen me ty.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU