Pêr ju qê mendoni te festoni vitin e ri

Pêr ju qe mendoni tê festoni vitin e ri-pagan
Ruanu dhe mose i shoqêrroni te krishterrêt
O,ju qê mendoni tê festoni vitin e ri paganê
Dihete se êshtê viti sipase kalendarit-Gligorjan
 
Ndêsa pêre neve qê i takojmê besimit,ne Islam
Dihete se ne jemi ne Vitin-Hixhret tê,vitit-1434
Dhe kjo dite nuk,banê asê me pêrkujtue e ase
Kurrê mose me e festue,sepse êshte dite,jo me
 
Gzime se kjo festohet,sikurse lindja,e ndonji isusi
Kjo ditê êshtê ditê si tjerat ditê pore kete,dikushê
E, ka si feste,ani se kêrkushê nuk e dinê diten pêr
Lindjen sipase tyre te-isus-krishtitê,sepse ase nê
 
Librat e tyre ne dhijatren e vjeter e,as bilben e re
Nuk êshte caktuare dita e lindjese ase-kristê e ase
Isusê,pore ashtu ju ka mbete nga te parêt e,tyre,,
Te vete,ne nuk na brengose se qa festojne,paganêt
 
Porê na interesonê per,vllêzrit tanê Muslimanê mose
Tê mashtrrohen ne festat qê nuk ju takojnê,e sidomos
Atyrrê qê,ne si takojmê,ne i kemi Librin tone, te fundit
Deri ne kjamete ( K U R A N I N – F A M L A R T Ë ) qê
 
Nga Dijetaret e Hoxhallaret tane na tregojnê pêr gjdo,
Ditê se Muslimani i ka dy-Festa Fiter dhe Kurban-Bajram
Jo festa qê ne starte fillojnê me krisma e me zjarrê,dhe
Festat tana,fillojnê mê-Faljen e Bajramit e me,êmbelsira
 
Duke fillue me tatlija,e bakllava,e jo me alkohol,e zjarrê
È, kom nji lutje per te gjithê vêllazêrit Muslimane sa  i
Hargjoni kto pare pere,dinamitê e per alkoholê i kemi
Vllêzrit tane,jetima te UCK,dhe shume te tjerê ne vend
Tonê Dardani dhe ne Siri-Allahu juve ju Shperbleftê-Amin
 
Sabri Vilanci:29:12:2012-Suedi