Për hoxhë Mazllamin

Hoxh Mazllumi nji djal dai
per islam shpirtin ka shkri
gjethka nihet hytbja e tij
s`ka gazetar qe mundet me mrri

E rujt Zoti hoxhen Mazllum
nderton shpija e xhamija hiq sfle ne gjum
lum si aj kush ja ka inat 
ne sofren e fukaras kurr s`shkon duar that

Pishtar i ktij ymeti prej vitit 90
veq me nejt me ta kurr s`ka met rrejt
shum Allahu e ka sprovu
por ai kurr nuk u dorzu

Jenimahalla mburret me ket trim
se mundohet ket popull
ne rrug te Allahut ta shtin
loti jem dhei atij bashk u shkrin

Lus Allahun ti jep jet
se te gjitha kombesive ju ka xhet
Allahu e gradoft me xhenet
ja rujt familjen dhe xhithqka te vet.

Autor:Hamza Suedi