DISA FJALË PËR FEMRËN QË MASHKULLI DUHET T’I MËSON!!

– Femra kur hesht para atij që e donë, i vijnë fjalët në formën e lotëve!

– Femra në fillim frikohet të të afrohet, dhe në fund qan kur largohesh nga ajo, të paktë janë ata që e kuptojnë femrën!

– Femra nuk e donë nga ti të pamundurën, ajo e donë nga ti, të jesh si ai burrë që e parafytyron dhe e donë ti për motrën tënde.

– Femra është si kafeja, nëse e neglizhon bëhet e ftohët, derisa edhe në ndjenjat e saj.

– Femra; ose intrigë e madhe, ose dashuri e madhe! Ti je ai që e përcakton o mashkull! Nëse ti i bën intriga edhe ajo ta kthen me intriga! E nëse e donë, edhe ajo do të donë, edhe atë fortë!

– Sipas asaj sa e donë femrën, ajo xhelozon. Për këtë arsye, çdo femër që xhelozon tmerrësisht, dije se ajo të donë tmerrësisht.

– Femra; ajo donë të sillesh gjithmonë me të si fëmijë, sado që rritet!

– Mos “trokit” në derën e zemrës së femrës, nëse ti nuk i bartë me vete çantat e “përkujdesjes”!

– Kur femra xhelozon; vizato mbi dorën e saj një puthje, që ajo të ndjen se është begatia më e madhe e Allahut që e posedon!

– Femra; edhe kur është e egër, asaj nuk i mungojnë ndjenjat e butësisë dhe mëshirës!

– Femra; është e ndjeshme, i frikohet qortimit dhe turpërohet nga vërejtja. Kujdesu për të, o ti i cili e donë!

– Nuk mundet t’i përballon çmendurisë së femrës dhe xhelozisë së saj, vetëm se ai burrë që e donë atë sinqerisht!

– Nuk është turp dhe e metë, që burri të mëson diçka nga zemra e femrës, që t’ia shton atij edhe më tepër njerëzimin dhe butësinë!

– Femra; i frikohet tradhtisë, dhe humbjes, dhe mungesës, dhe nuk mundet ta harron me lehtësi mungesën e atij që e ka dashur, dhe vazhdon ta përcjell nga larg!

– Femra mundet ta edukon fëmijën pa prind, mirëpo mashkulli nuk mundet ta edukon fëmijën pa nënë!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU