PAPAGALLI KENDON EZANIN NE SHTEPINE E NJE CIFUTI FETAR

Një befasi e madhe ndodhi kur një familje fetare çifute, qe banon ne qytetin Askalan zbuloi se papagalli, te cilin e kishin blere fliste arabisht dhe ngulte këmbë qe ditën çdoherë ta fillonte me shprehjen: Allahu Ekber! (Allahu është më i madhi)
Gazeta “Mearif”, e cila publikoi këtë lajm shtoi se Tisjun Mejmen, pronar i një lokali për shitjen e kafshëve te buta ishte befasuar kur kishte pare një familje qe dëshironte ta largonte papagallin e shtrenjte te llojit “Xhoki”, te cilin e kishin blere para ca ditësh ne fshatin Kufr Kasim me pretekst se ai flet arabisht, falet si muslimanët dhe fillon ditën me shprehjen: Allahu Ekber!
Kjo familje fetare kishte udhëtuar me pare ne fshatin arab Kufr Kasim për te blere një papagall te shtrenjte, por qe çmimi i te cilit është shume me i lire se sa ne tregjet izraelite. Kjo familje kishte harruar te pyeste për gjuhen qe fliste ky papagall, dhe ne ditën e dyte pas blerjes se papagallit, kur i zoti i shtëpisë kishte kryer lutjen e mëngjesit, kishte dëgjuar një gjuhe te pakuptueshme për te. Ajo qe fliste papagalli për disa minuta me radhe ishte: Allahu Ekber, Allahu Ekber, Allahu Ekber, Allahu Ekber!…
Burimi: http://www.denana.com
Përshtati ne shqip: Sedat Gani Islami
28 maj 2007, e hënë
Vushtrri, Kosove