PALESTINË, PO VUAJMË ME TY

(Në kujtim të arabëve palestinezë që ranë shehidë për të mbrojtur vatanin dhe fenë e tyre)

E dashur Palestinë
Ke vuajtur shumë
Viti ’48, vit i mallkuar për ty
Kur barbarët hebrenj nga e gjithë dynjaja t’u sulën të të hanë,
Atëbotë kur t’i ishe në paqe, e paqen s’ta lanë
Pa kujtuar paqen e kohës së Salahudinit
Kur të gjithë besimet dhe njerëzit ishin të lirë
Se Islami u solli lirinë e jetës e të besimit

Shpirti na rënkon
Zemra na gufon
Syri na loton
Për ty Palestinë

Martire e përkohshme
Allahu ta dha sprovë
Sfidë për të gjithë muslimanët
Pasues të Ibrahimit
Atij që nuk iu gjunjëzua kurrë mosbesimit

Ne të duam ty Palestinë
Brenda në shpirtin e muslimanëve jeton
I lutemi Allahut
Që të të shohim një ditë të lirë e të lumtur përgjithmonë

Unë duhet të isha tani atje te ty
Të luftoja pranë teje,
Në këto momente krize
Kur fashisti, kanibali, terroristi çifut
Kërkon të të bëjë gropën

Mallkuar qofshin çifutët
I ka mallkuar dhe Allahu në Kur’an
Se shpirtin e kanë të varfër
Vetëm për të pirë gjak mendjen e kanë

Nuk do të zgjasë përgjithmonë kjo situatë
Zoti i Madhëruar e di deri kur
Vetëm na mbetet ne si muslimanë
Me du’a burimin e jetës njerëzve atje t’ua shtojmë

Bota histerike rri e vështron
Se çfarë po ndodh në Palestinën tonë
Ku rrugët e saj me gjak të bekuar
Çdo ditë po lahen
Nga mospasja faj e njerëzve të pafajshëm

Begini, Netanjahu, Sharoni, Baraku
Gjakpirës të përbetuar
Allahu i mallkoftë
Se me gjak janë larë të tyre duar

Dheu i bekuar i Palestinës
Po bërtet e po gërthet:
Ejani vëllezër muslimanë
Ngado që jeni, koha nuk pret

Egërsira çifute si hije e rëndë
E mbuloi Palestinën me zjarr e me flakë
Nënat thërrasin: Pse, o Allah?
Çfarë faji patëm bërë që mbi kryet tona ra kjo gjëmë

Fëmijët e vegjël e të porsalindur
Vdekjen pse e panë
Fëmijët çifutë
Mesazhe në raketat ushtarake atyre u lanë
Vdisni ju, që të jetojmë ne – kështu u thanë

Shumica e profetëve të Zotit
Atje kanë jetuar
Besimin, drejtësinë dhe pastërtinë e tyre
Askush nuk ka për ta harruar

Dhe vetë Profeti Muhamed
Atje e kishte Kiblën e parë në namaz
Allahu e begatoi atë vend
Me Islamin e bëri hak

Të tre besimet hyjnore të mëdha
Atje e kanë rrënjën
Nga Profeti Ibrahim
Atje e kemi tokën mëmë

Të lutemi të gjithë o vëllezër e motra besimtarë
Për Palestinën tonë
Që Allahu ta lirojë sa më shpejt
E t’ia dhurojë muslimanëve përgjithmonë

© Ermal Bega, Tiranë 2009