O, Gurbetê,Ajri i Atdheut mê Mungonê!!

Nuk die a ka fjali mê e rende se kurbete
Vende i panjohurrê,ti je per mue,na jemi
Gjithmonê tê huajê,na mungojne famila,e
Shoqêrrija na mungojne xhemati e Xhamia
 
Ktu nuk dêgjojme pese here-Ezanin,si tek
Ne ku sodê Elhamdulillahe edhe neper fshata
Kemi Xhamia,ktu ato ne gjdo Qytet nuk,i kemi
Vetêm ne disa Qytete,e jo ne,gjitha vende ku
 
Sode jemi Elhamdulillah shume Muslimanê,dhe
Mundohemi,qê Namazin mose ta lajme,dikushê
Nê shtepi,e kushê ka afêre edhe nepêr–Xhamia
All-llahu,Azzuvexhel neve te kurbetit na forconê
 
Lusê All-llahun Azzuvexhel qê gjdo kurbetqare tê
Kthehete ne Atdheun e vete,aty ku ka lindurre aty
Edhe per se vdekuri eshtrrat ti pushijne,se kurbeti
Kurre nuk te behet Atdhe,sikur mue qe,gati 23,vjet
 
Oj Kosovê,Zemra ma plase,se Suedia,Atdhe,nuk me
Bêhet o ju zogjê,qê fluturoni,te fala xhematit tim ju
Ju boni,sa herre unê Namazin e fali une juve xhemat
Dhe Xhamia me lotê nê sy ju perkujtojê,luse Zotin,xh,
h,tê kthehem e te vdese nê Vushtrri,e,Atdheun tim,-Amin:
 
25/12/ 2012: Sabri Vilanci-Suedi-