Rtv Pendimi

Një nga çelësat më të suksesshëm të punësimit sulmohet nga hakeret

Që nga mbrëmë, një ndër portalet më të mëdha të punesimit në Kosovë, www.kosovajob.com i cili ka mundësuar punësimin e më shumë se 11,000 personave, hyri në familjen e portaleve të cilat ishin viktima të sulmeve te hakerëve nëpër bote. Web faqja nuk është funksionale si rrjedhojë e problemeve teknike të shkaktuara nga nje sulm i nje hakeri, fatkeqësisht nga vendi ynë.

Duke i konsideruar si pjesën më të rëndësishme të gjithë këtij projekti, KosovaJob u kërkon falje publike të gjithë përdoruesve të saj dhe mbetet me shpresë për mirëkuptim e durim në këtë situatë të pakëndshme. Poashtu, stafi ynë siguron se do të bëjmë cdo gje qe eshte e mundur që t’a rikthejmë faqen në funksion sa më shpejtë, dhe të vazhdojmë aktivitetin tonë të suksesshëm tre vjecar në tregun e punësimit në Kosovë.

Shpresojmë se motivi për një sulm ndaj një portalit të punësimit të jetë personal e jo i frymëzuar nga politikat armiqësore që janë kundër zhvillimit ekonomik të Kosovës, ku si epiqendër eshte perherë punësimi.

Portali KosovaJob është projekt i investitorëve nga Kroacia në partneritet me investitor nga Kosova, dhe që nga ky vit është nën monitorimin e një ndër kompanive të punesimi Gjermano-Amerikane.

Sidoqoftë, organet e sigurisë te Kosovës dhe ato ndërkombëtare tashmë kanë filluar të zhvillojnë hetimet përkatëse, dhe kemi besim se shumë shpejtë do të zgjidhet ky rast.

TË NGJAJSHME

IOS
ANDROID
DONACION
DËRGO MESAZH