NË VARREZA NUK SHKRUAN SE JANË VETËM PËR TË RRITUR

Xhenaze pas xhenazes, vdekje pas vdekjes!
Lajmet për vdekjen e njerëzve si vetëtima, filani vdiq në aksident, e tjetri nga sëmundja, e tjetri ishte duke ecur dhe ra.
Të gjithë e lanë dynjanë pas shpinës së tyre dhe i varrosëm nën dhe.
Pa dyshim do të vijë edhe dita ime edhe dita jote, prandaj përgatiti mjetet e udhëtimit pa kthim.
Kurse ti i cili e vonon pendimin me arsyetim se je i vogël, më fal, nëpër varreza nuk shkruan se ato janë vetëm se për të rriturit! Ato i pranojnë të gjithë, pleq e të rinj, fëmijë dhe të rritur, burra e gra.
Mos u mashtro se do të jetosh gjatë se edhe nëse jeton me qindra vite prapë amanetin do t’ia dorëzosh Zotit tënd.
Më mirë fillo përgatite furnizimin tënd për ahiret, sepse me të do të dalësh para Allahut.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU