Rtv Pendimi

NË KËRKIM TË LUMTURISË

Dikur një mbret nuk ndihej i lumtur.Ai u konsulltua me një njeri të dishëm e ai i tha: duhet të gjesh një njeri të lumtur dhe t’ia lypish këmishën atij,që ta veshish dhe kështu do të behesh i lumtur.
Mbreti doli në kërkim të njeriut të lumtur por nuk mund të gjente.
Cdo njeri që e takonte e kuptonte se nuk është i lumtur.
Duke ecur rrugës, hasi një barij duke kënduar,iu afrua dhe i tha: dukesh se je i lumtur ai tha po,mbreti u gëzua shum dhe i tha: a ma jep kmishën tënde që ta veshi e të ndihem edhe un i lumtur? bariu iu përgjegj:un do ta jepja me qef kmishën,por vec sa ia dhash dikuj që nuk kishte,andaj ndihem i lumtur.
Pra të nderuar,pasuria nuk na bën të lumtur,por kur iu japim të tjerëve aty është lumturia.

Shkruar nga hoxha Zekerija Bajarami, përcjellë Radio Pendimi.

TË NGJAJSHME

IOS
ANDROID
DONACION
DËRGO MESAZH