Në cilat raste kanella mund të zëvendësojë ibubrofenin…

Pse e konsiderojmë kanellën më superior ndaj ibubrofenit?

Kërkimet e fundit kanë treguar se kanella është efektive në reduktimin e dhimbjeve të cilat shkaktohen për shkak të periodve por dhe në shumë dhimbje të tjera.

Krahasimi i intesitetit të kanellës dhe ibubrofenit në tratimin e dhimbjeve të dismenorrisë (dhimbjeve të forta menstruale)

Një grup kërkuesish Iranian bën një eksperiment duke i dhëënë një grupi vajzash 400 mg ibubrofen dhe një grupi tjetër 420 mg kanellë. U pa se si kanella kishte pothuajse të njëjtin rezultat me ibubrofenin.

Gjithashtu duke i njohur efektet e rrezikshme të ibubrofenit në sistemin kardiovaskular, roli i kanellës është një zvendësim perfekt i ibubrofenit. Sepse ajo ka një rol pozitiv si në presionin e ulët ashtu dhe në presionin e lartë të gjakut./Mesazhi/