Ndikimi i hudhrës në stomakun bosh

Hudhra në mjekësinë popullore përdoret për trajtimin e shumë sëmundjeve. Si një antibiotik natyral i fuqishëm, asgjëson një numër të madh të baktereve të ndryshme, dhe përveç kësaj stimulon sistemin imunitar dhe normalizon florën e zorrëve. Këtu nuk përfundon lista e efekteve të saj pozitive në trup. Hudhra mund të përdoret si shtesë në  ushqime, si pjesë përbërëse e një vakti, por edhe e vetme.

Më shpesh konsumohet me ndonjë ushqim, por a keni menduar ndonjëherë se çfarë ndodh me trupin tuaj nëse konsumoni hudhër në një stomak bosh? Shkencëtarët kanë zbuluar se kjo mënyrë në fakt është një mënyrë shumë efikase në parandalimin dhe trajtimin e shumë sëmundjeve.

Ata  argumentojnë se kur keni konsumuar hudhër në stomak bosh, kjo vetëm e rrit fuqinë e saj e cila ndodh për shkak se bakteret e dëmshme janë të ekspozuara dhe kështu janë më të ndjeshme ndaj përbërësve të hudhrës. Hudhra përmban komponimet e azotit, natrium, kalium, selen, kalcium, magnez, silic, acid sulfurik fosforik, vitaminë C, D, B, fitosterole dhe vaj eterikë. Përveç kësaj, hudhra është pasur me fitoncide, të tilla si, alicina. Sipas disa studiuesve, alicina është shumë efektive kundër infeksioneve dhe inflamacioneve.