MOS U SHOQËRO ME PESIMISTIN

Pesimistë,është njeriu që i ka humbur shpresat dhe ndjenjat.
Ai,cdo gjë e sheh negativ,dhe me asgjë nuk është i kënaqur.
Psh.nëse i thuhet:o sa bukur shkëlqen Dielli,ai thotë:more na dogji.
Nëse i thua:o sa bukur ndriconë Hëna ai thotë:jo,pasi nuk shkëlqenë sikur Dielli.
Poti thuash:o sa i këndshëm është trëndafil,ai thotë:po,sikur të mos kishte gjemba.
Kështu që cdo të mire,ai i gjenë behane.
Kuur ai nuk jepë shpresë as kurajë,andaj lëre atë le të qajë.
Ti vazhdo punën me shpresë,për sukses,kështu duhet bë njeriu derisa të vdesë.

Shkruar hoxhë Zekerija Bajrami, Radio Pendimi.