Mos i Dêrgoni Prindêrit ne Shtepinê e Pleqve

Na ka ardhe,njê zaman shumê i vêshtirrê
Sodê femijet,nuk i bajnê hesapê prindêrit
E,vete si po martohen,atyre mendja po ju
Ndryshonê dhe prinderit e vete nepere ato
Shtepi te pleqve po i dergojne,e po harrojn
Se qfarre mundime,ata prinde i kane, rriturr
Babai si puntore,e nêna si anvise,dhe duke
I,Lare edhe teshat,ne shi,jashte e nepêr borê
 
Aj njeri qê nuk i donê prinderit e vete,ajê sê
Pari êshte njeri i pa vlerê,nuk mendonjke, aje i
Shkret qê edhe ajê,vet shumê, ma keqê ka me
Pêrjetue ndoshta ajê nuk do te ketê vendin sikur
Se prinderit e vete,neper shtepija-pleqve qe vete
I, ka dêrgue se ka mendue se gjithmonê i ri do te
Jete dhe Allahu xh.h. ato tê kqijatê kurr si harrone
E, sidomose atyre,qê i anashkalojne prinderit e vetê
 
Ka me hjeke e me u pendue,porê athere i bohet shumê
Vonê ka mu bo,e mi nxirrê sytê e vete,sepse si ka veprue
Ajê me prinderit e vete ashtu,nê kete dynja do kthehete
Edhe atijê edhe shume ma keqê,se prinderit e vete aje i
Largojê ne shtêpi tê pleqve i dêrgojê,edhe vetê-vetên nga
Xhenneti e largojê sepse,Babê e Nêne,ne shtepi tê pleqve
Vete i qojê,harrojê se mu prinderê mu kêrkushê nuk i bahet
Mos i dêrgoni prindêrit ne shtepi te pleqve,porê dijauni vleren
Sa i keni gjallê,se kurrê tê vdesin athere,do tê jetê shumê-vonê:
 
Sabri Vilanci:10:10:2012-Suedi-Hässleholm