Mishrat e pjekur shumë në skarë, përmbajnë kimikate të rrezikshme për presionin e gjakut

Ne e dimë se mishi i kuq nuk është gjëja më e mirë për presioni n tuaj të gjakut, dhe edhe peshqit ose pulat do të ishte një opsion më i butë nëse ato i përgatisim në tigan apo në skarë.

Por një studim i ri i Harvardit paralajmëron se mishrat të gjitha janë të dëmshme për shëndetin, kur ato janë të pjekura në skarë, transmeton Indeksonline.

Hulumtimi i ri alarmues, i lëshuar vetëm disa muaj para fillimit të sezonit të gatimit, zbuloi se mishi i tiganit shkakton lëshimin e kimikateve të rrezikshme që nxisin arteriet dhe rrisin rrezikun e hipertensionit me 17 për qind.

Ndërsa studimi nuk mund të provojë një shkak të efektshëm, ata thanë se kjo është një arsye e fortë për të paralajmëruar njerëzit që të mendojnë dy herë para se të konsumojnë mish të pjekur në skarë./Indeksonline/