MËSOJI KËTO TRI GJËRA

Gjithmonë rikujtoji tri gjëra: Të duash, të sakrifikosh dhe të falësh.
Ki kujdes nga tri të tjera: Të tradhtosh, të mashtrosh dhe të lëndosh.
Mos jeto me tre njerëz: Tradhtarin, injorantin dhe mendjemadhin.
Njerëzve dhurojua tri gjëra: Dashurinë, fjalën e mirë dhe korrektësinë.
Dhe kur e do një njeri, hulumto në të tri gjëra: Sinqeritetin, ndershmërinë dhe besnikërinë.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU