Më pëlqeu shumë!

Një njeri e kishte pytur një dijetar: A jam unë nga njerëzit e mirë? Dijetari ju përgjigjë: Nese lutesh për prinderit e tu ti je nga të miret.
Duke u bazuar në hadithin e Pejgamberit alejhi selam ku ka thënë:” Kur vdes robi i Allahut i shkeputën veprat e tij me ketë botë përveq se në tri raste… dhe kur lën një fëmijë të mirë që lutet për të”.
Pra, ti je nga të miret përderisa benë lutje për ta.
Shpesh herë thuaj: O Zot me fal mua dhe prinderit e mi, sepse kjo lutje bashkon dy adhurime: bamiresinë ndaj prindërve dhe kërkim faljen.
Allahu ju falte juve, prinderit tuaj dhe të gjithë muslimanët.

Përktheu nga gjuha arabe: Fadil Musliu