ME ÇKA USHQEHET NDËRGJEGJJA‬

Ndërgjegjja e gjallë e bën njeriun të mirë. Kur ushqehet me udhëzim hyjnor bëhet shumë funksionale. Manifestimi i saj e tejkalon mirësinë individuale duke e shndërruar atë në (ba)mirësi kolektive. ‬
Kurani ka ushqyer ndërgjegjjen njerëzore me udhëzime shumë të dobishme duke promovuar kështu njerëz të mirë‪, bamirës dhe altruistë. ‬
‪Kur ndërgjegjja funksionon si duhet dhe kur shndërrohet në ndjesi kolektive, ligji (lexo: ndjekja dhe sanksionet) ka fare pak punë.

Shkruar nga hoxha Ekrem Avdiu, transmeton Radio Pendimi.