Mango lufton tumorin

Ai është një antioksidues i fuqishëm dhe është në gjendje t’i kontrastojë qelizat tumorale 

Pa dyshim se fruta e mangos i bën mirë organizmit, por një nga efektet e mangos vepron drejt e në mendje. Përbërësi më i rëndësishëm i kësaj frute quhet lupeol.

Ai është një antioksidues i fuqishëm dhe është në gjendje t’i kontrastojë qelizat tumorale që mund të godasin mushkëritë, gjoksin, prostatën dhe në veçanti të përmirësojë gjendjen mendore, me të cilat përballen terapi të ndryshme. Lupeoli, ndër të tjera, i bën mirë edhe muskulit kardiak duke përmirësuar qarkullimin e gjakut.

Një tjetër efekt i mangos është në ngadalësimin e plakjes së fytyrës, prandaj përdoret edhe në kozmetikë./ZËRI