Luftojnë infeksionet

Përveç vitaminave të shumta të ka fruta e bananes, ka edhe veti të tjera. Kështu, sipas specialistëve, pickimet e mushkonjave, skuqja, kruajtja dhe enjtja largohen me banane.

Para se të shikoni pjesën ku ju ka pickuar mushkonja, mjekët këshillojnë që të fërkoni pjesën e infektuar të vendit me pjesën e brendshme të lëkurës së bananes.

Sipas mjekeve popullorë, përdorimi i lëkurës së bananes në këtë mënyrë zvogëlon efektin e ënjtjes dhe të të kruarit. Bananet kanë nivel të lartë të vitaminave B, të cilat ndihmojnë për të qetësuar sistemin nervor.

Banania përdoret si ushqim diete kundër çrregullimeve të zorrëve për shkak të përbërjes së saj të butë dhe cilësisë lehtësuese. Po ashtu, studime të ndryshme kanë dëshmuar se ngrënia e bananeve, ndihmon shumë edhe sistemin nervor, më saktësisht e ndihmon inteligjencën, ndërsa gjithashtu është ideal edhe për ata që duan të humbin peshë. /Zëri/