LOTËT E DHIMBJES

P?r ta mposhtur dhimbjen e vendit tim

si shum? t? tjer? mora arm?n e dola p?r luftim,

u betova se do ta jepja m? t? shtrejt?n q? posedoj

vet?m t? dashurin at?dhe ta çliroj?.

 

Luftova me gjith? shpirt e zem?r

shfryt?zova çdo strategji lufte t? m?suar,

durova etje dhe uri q? s’durohej fare

vet?m n? em?r t? All-llahut t? jem? d?shmor i tok?s shqiptare. 

 

Luft? e p?rgjakur p?rplot viktima

p?r k?t? tok? dhan jet?n shum? trima,

t? gjith? luftuam p?r nj? q?llim

k?saj toke t? shtrejt? liri ti sjellim.

 

Me ndihm?n e All-llahut lufta u p?rfundua

vendi im i dashur nga rrob?ria u çlirua,

vite m? pas si shtet n? vete u em?rua

dhe plot?sisht arom?s s? liris ju g?zua.

 

Si luft?tar i denj ju g?zova pa mas liris

m? shum? se gjithçka ju g?zova pavar?sis,

por m? dhimbset vendi se si po e udh?heqin drejt zhvillimit

duke rritur papun?si,varf?ri,e laiciz?m po e çojn? drejt shkatrimit.

 

Un? dhash gjithçka p?r ta rim?k?mbur vendin

por si shp?rblim nuk m? dhan asgj? p?r tu rim?k?mbur un?,

prandaj tani po jetoj n? kushtet m? t? v?shtira t? varf?ris,

pa buk?,pa uj?,pa kulm mbi kok?,vet?m me ajrin e past?r t? liris.

 

Luftova p?r nj? q?llim

e tani po jetoj n? mjerim,

kujt ti drejtohem p?r d?mshp?rblim

kur p?r çlirimtar?t,qeveritar?t nuk kan interesim.

 

 

Un? s’lotova nga plag?t q? m? soll?n pran vdekjes

por tani i thyer n? mosh? po qaj? me lot?t e dhimbjes,

po qaj? sepse n? nj? mjerim t? thell? po jetoj

po qaj sepse f?mij?t me buk? nuk mundem ti g?zoj.

 

Shpeshher? shpirti m? mbushet me urrejtje

e marr rrevolen p?r ti dh?n fund k?saj jete,

por kur m? kujtohen f?mij?t se n? dor?n e kujt mbeten

p?rmbahem duke g?lltitur mbrenda vetes urrejtjen.

 

Para çdo mandature betoheni e premtoni se do t’na ndihmoni

pasi hyni n? pozit? premtimet haroni,

çdo fjal? e juaj e bukur m? duket e sh?mtuar

sepse kam humbur besimin dhe t? v?rtet?n s’mund besuar.

 

Sikur t? kisha fizik? t? sh?ndosh

asnj?her? s’do t? k?rkoja l?mosh,

e sidomos nga ata q? asnj?her? s’m? ndihmojn?

p?rpos se plag?t e zemr?s mi shtojn?.

 

                                                              Shkruar nga: Xhemshit Jusufi

                                                                                                                      26.Shkurt.2014

 

Kushtuar nj? v?llaut Kosovar