LE NJË DERË TË HAPUR MES TEJE DHE ZOTIT TËND

Një i urrtë duke shkuar për në haxh,i dalin në rrugë ca hajna,ia marin gjitha të hollat dhe ushqimin.
Në afërsi të ti,ata u ndalën dhe po hanë ushqimin,vetëm njëri prej tyre nuk hante.Ai pyeti kush është ky!ata thanë ky është kryebanditi ynë.
I urrti u afrua dhe e pyeti,përse ti nuk hanë?ai u pergjigj:unë jamë agjërueshëm.
I urrti me habi tha:po si ti agjëronë kur ti ughëheqë bandën e hajnave!ai u përgjigj:unë dua të lë një derë të hapur mes mua dhe Zotit tim,me shpresë që Ai të m’hapë mua dyerët e mëshirës së Tij.
Kur i urrti arriti në Qabe,në Tawaf e hasi krye banditin dhe me habi i tha:a ti ke ardh në Qabe?pas gjith asaj që ke bë!ai tha:po,Zoti im,më mundësoi pendimin dhe m’i hapi dyerët e faljes pasi unë nuk i mbylla të gjitha dyerët me Zotin tim.
Vëllezër dhe motra të nderuara,ne të gjthë gabojmë,por të mos i mbyllim të gjitha dyerët me Allahun Mëshiruesin absolut.

Shkruar nga hoxha Zekerija Bajrami./Radio Pendimi