Kush i parfimosi qiejtë ?

Kur Pejgamberi ynë,u ngrit në Mi’raxh bashk me Melekun Xhibril,lart në qiellë nuhatën një aromë të këndshme.
Pejgamberi e pyeti Xhibrilin,c’është kjo aromë o Xhibril?Xhibrili tha: o i Dërguar ,është parfimosir,nga tymi i djegjes së një gruaje me tre fëmijët e saj.
Pejgamberi i habitur tha:e kush ishte ajo grua?
Xhibrili tha:ishte shërbetorja e vajzës së faraonit,ajo një ditë duke ia krehur flokët,asaj i ra krëhri në tokë,dhe ajo duke e marë atë tha:Bismilah(me emrin e Allahut) vajza tha:në emën të babit tim a?tha jo,babi yt nuk është zot.
Por Zot, është krijuesi im, i babit tënd,dhe Zot i gjithsisë.
Vajza tha: unë dua ta lajmëroj babin tim për këtë që ti po thua.
Tha bëja me die.
Subhanallah!shiqoni cfar guximi!!!
Ajo e lajmëroi faraonin,dhe ai e thirri shërbetoren dhe i tha:a është e vërtetë se ti beson në tjetër zot pos meje?
Tha:po Zot është vetëm Allahu.Ai është Zoti im,i yti dhe i gjith botrave
(Rabbul alemin)faraoni porositi të ndiizet një zjarr,e pastai i tha asaj :shko meri fëmijtë dhe sjelli këtu,ajo i solli fëmijtë.
Faraoni tha: tërhiqu nga besimi në tjetër zot,ajo tha:jo kuurr,tha hudhnja fëmiun në zjar.e hudhën të parin,të dytin,kur i tha që ta hudhi edhe atë që e kishte në krah ajo u ndal,fëmiu coi kokën dhe tha:nënë mos u tërhiq ngase nuk ka zot tjetër pos Allahut.
Atëherë ajo u hudh në zjar me gjith foshnjën e saj.
Nga tymi dhe shkrumbi i tyre u parfimosën qiejtë.
Ai parfum edhe sot qëndron lartë në qiej.
Faraonat nuk kan të mbaruar.ajo që po bën pushteti kriminel,gjakpirës alevit në sirij është shum më shum se ajo që ka bërë faraoni i egjiptit para sa mi viteve.
Historia po përsëritet.
Vëllezër të dashur,dhe ju motra të nderuara,mos harroni dhe mos kurseni,bëni dua, që Allahu t’iu ndihmon vëllezërve dhe motrave,kudo që totrurohen dhe masakrohen,e sidomos atyre në Halep, se vetëm Allahu mund t’iu ndihmon,e zullumqarët mes vete t’i shkatrron.
Amin ja Rabbel alemin.

Nga hoxhë Dr Zekerija Bajrami