Kurrë mos e vloni ujin dy herë

Me siguri të paktën një herë në jetë ju ndodh që të vloni ujin, të harroni se ju keni vluar njëherë dhe përsëri e vendosni në vlim.

Ndoshta duke menduar se në këtë mënyrë ju shpëtoni prej substancave të dëmshme ose të paktën të reduktoni përqendrimin e tyre, por fakti është se në këtë mënyrë mineralet e shëndetshme do të bëhen të dëmshme.

Ja se çfarë rritet me ujë dy herë të vluar:

Arseniku 

Organizata Botërore e Shëndetësisë pohon se rreziku më i madh në ujë të pijshëm çon në helmim arsenik, problemet me organet dhe madje edhe kancer.

Nitrati 

Temperatura e lartë konverton nitratet në nitrosamine të cilat janë kancerogjene. Ato ndikojnë negativisht në vezore, zorrët, stomakun dhe mund të japin rritje të leukemisë.

Fluoruri 

Disa hulumtime tregojnë se fluori ndikon në uljen e funksioneve neurologjike dhe njohëse, redukton pjellorinë dhe zvogëlon inteligjencën tek fëmijët./zeri