KUR ZEMRËN PUSHTON ERRËSIRA

Kur zemr?n pushton err?sira

haron kuptimin e pun?ve t? mira,

haron sepse n? t? mbjellet e keqja

e nuk njeh tjet?r m? t’mir? se vetja.

 

N?se lumturin k?rkon n? d?frim

jeta s’mund t? ket kuptim,

d?shira e pafund?sis t? gjall?rohet

dhe v?rtet?sia q? d?shmon fundin injorrohet.

 

Kur er?sir?n shikon me sy

n? vetmi ndjen frig,e n? shoq?ri k?naq?si,

por kur err?sira ?sht? dominues i zemr?s

urt?sia zbehet dhe ep?rsia i kalon ndytsirr?s.

 

Kur err?sira fillon t? udh?heq me zemr?n

aspak s’brengosemi p?r ta ndryshar veten,

e n? vend se ta ç’rr?njosim q? prej fillimit

e lejojm? t? rr?njoset,q? t’mos ekziston m? mund?sia e ndryshimit.

 

Kur g?njeshtr?n beson e t? v?rtet?n mohon

pjes? t? imanit nga vetja largon

por kur drejt?sin n?p?rk?mb? e padrejt?sin lart?son

kandili i besimit shuhet e m? nuk ndriçon.

 

Kur n? p?rditshm?ri njer?zit p?rgojoni

p?rgojuesit pastroni,e veten me m?kate ngarkoni,

n?se n? p?rditshm?ri jeni keqb?rr?s e tradh?toni

ndryshojeni veten,e jo me kamuflazh t? tjer?t ti l?ndoni.

 

Kur pasurin e huaj lakmoni e b?ni ç’mos ta p?rfitoni

shum? shpejt veten dhe familjen do ta shkatroni,

n?se ryshfet dhuroni,e korupsion pranoni

veten parap?lqeni e t? tjer?t i ureni.

 

 

Kur nga lakmia p?r pasuri n? lojra t? fatit ngatrohesh

me haram dhe borxhe plot?sisht mbulohesh,

n?se t? humbas turpi dije se dyftyr?sia t? shtohet

dhe ilaç p?r t?,p?rpos pendimit tjet?r nuk mund t? zbulohet.

 

Mos nguro,por me lutje nga Zoti drejtohu

pendohu me sinqeritet,e lutu me sy t? p?rlotur

ndrysho err?sir?n e zemr?s me ndriçim t? p?rsosur

dhe me dashurin e All-llahut ushqeje shpirtin e nga err?sira lirohu.

 

                                                  Shkruar nga: Xhemshit Jusufi

                                                                              10.Korik.2013