KUR JE NJERI I SHKËLQYER

Kur je njeri i shkëlqyer..?

1- Kur fillon ditën tënde me namaz dhe lutje.

2- Kur fillon ditën tënde me buzëqeshje të sinqertë.

3- Kur u jep selam gjithë atyre që i takon.

4- Kur i trajton të tjerët me respekt të madh.

5- Kur mëson se fjala që thua është argument për ty apo kundër teje.

6- Kur mëson se shansi nuk përsëritet edhe njëherë dhe e shfrytëzon në maksimum.

7- Kur jep mendimin e saktë atëherë kur kërkohet nga ti.

8- Kur kujdesesh për pamjen tënde pa e tepruar dhe pa i nënçmuar të tjerët.

9- Kur nuk nxiton të gjykosh për të tjerët në bazë të asaj që dëgjon për dikë.

10- Kur respekton përparësinë dhe rregullat e komunikacionit.

11- Kur shpejton të pyesësh për shokët që të mungojnë.

12- Kur nuk heziton t’i ndihmosh të tjerët në gëzimet dhe pikëllimet e tyre.

13- Kur dashuron dhe nuk urren.

Pyete veten, a je i shkëlqyer!?

Përshtati: Valdet Kamberi