KU BANON LUMTURIA!!

– I është thënë lumturisë: Ti ku banon.. !

U përgjigj: Në zemrat e atyre që janë të kënaqur me caktimin e Allahut!

– E me çka ushqehesh..?

U përgjigj: Nga fuqia e imanit të tyre!

– U pyet: E si vazhdon të jesh prezente vazhdimisht..?

U përgjigj: Nga drejtimi i mirë i tyre i çështjeve!

– E si fitohesh..?

U përgjigj: Kur e dinë shpirti se nuk do ta godet atë vetëm se ajo që e ka caktuar Allahu për të.. !

– E si largohesh nga njeriu..?

U përgjigj: largohem kur vjen koprracia pas bujarisë, e mërzia pas lumturisë, e dyshimi pa bindjes.. !

– Përkujdesuni për lumturinë e juaj dhe para saj për lumturin e atyre që ju rrethojnë!!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU